HANS LINDSTRÖMS SAMLADE UNDANFLYKTER

Jun 19th, 2011 | By | Category: 2011-6 juni, Recension

Omslag till Hans Lindströms samlade undanflykterAv Hans Lindström
Kartago förlag 2011
ISBN 9789186003838, 157 sidor

Hans Lindströms kortserier har jag läst större delen av mitt liv. I detta album har hans bästa satirer samlats och tryckts i färg. Alla serier kretsar mer eller mindre kring idén om ett Välfärdssverige som var på god väg att byggas men som de senaste årtiondena har avvecklats med en rasande takt. Och där någonstans står vi, det vanliga folket, som ett gäng grundlurade skock får. Men det finns andra absurditetet att avbilda i Lindströms värld också.

Hans LindströmDet är roligt, det är fyndigt och det är ibland enormt träffande. Men 157 sidor går väldigt fort att läsa. Så ironiskt nog så är denna serie nog inget att köpa för den läsarkrets som den riktar sig till: de fattiga och utsatta. Snarare är de rika, de som inte alls behöver tänka på pengar, som kan betala för den korta lästiden. Men frågan är om de uppskattar humorn. Jo, kanske det, om de har lite självironi.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22