HANNIBAL – UPPTAKTEN

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Recension

Av Thomas Harris
Hannibal Rising 2006
Översatt av Jan Malmsjö
Forum 2007

Harris första bok om Hannibal hette Röda Draken. Den kändes som något nytt. Nummer två var När lammen tystnar och den var så bra att den blev en jättesuccé. När nummer tre, Hannibal, kom var förtrollningen i gungning. När nu bok nummer fyra – egentligen är den första i kronoligisk ordning – känns det som om Harris är på väg att plagiera sig själv.

Hanibal Leeters barndom beskrivs ungefär så här. Han hittas i snön, stum och med en kedja om halsen, en vinter i östra Europa. Hans syster är mördad och pojkens enda sällskap är inre demoner. Han hamnar i sovjetiskt barnhem där han hittas av pappa konstnären som tar med honom till sin vackra hustru i Frankrike. Där växer pojken upp till en ung, lovande läkare – men inombords rasar hans demoner. Han förvandlas från osäker pojke till välsmord mördarmaskin. Efter de tre första storsäljarna har Harris lite för snabbt knåpat ihop den fjärde. Lycka till på väg till banken, författarn.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22