HÅNGEL KRÅNGEL


Jan 27th, 2015 | By | Category: 2015-01 jan, Recension

Omslag till Hångel KrångelAv Filippa Kaer
Exilium förlag, 2014
E-bok, 50 kapitel, 75 000 ord
ISBN 978-91-980613-5-2

Hångel krångel är en underhållande roman som helt rätt rubriceras som feel good.

Handlingen kretsar kring ett gäng unga vuxna och utspelar sig i hjärtat av Stockholm, närmare bestämt på en ö, på en pub och på Stadsbyggnadskontoret bland bygglovsansökningar som får ligga till sig innan de expedieras (för att inte handlingarna ska sprätta omkring när man öppnar kuverten). 
Jasmine Elisabeth Lind är kontorist. Hon är under trettioårsstrecket, nyskild, barnlös och har fått ett stort gammalt ö-hus på halsen.

För att få ihop pengar till en akut takreparation har hon inneboenden, två tjejer i snarlika situationer som hon själv (förutom takproblemet). Kärlekar ventileras samt lösningar på hur tre tjejer med tillfälliga manliga besökare ska samsa om ett badrum och en alltid i det närmaste tom kyl och frys.

På jobbet, avdelningen för bygglov, är dagens mål att fördriva tiden till klockan 17.01 då samtalen på puben mitt över gatan börjar i goda vänners lag. Damm lägger sig på Jasmines, Sandras och Dans högar av allmänhetens bygglovsansökningar. Avbrott i de privata göromålen på kontoret står fröken Nygårdh för, avdelningschefen som sveper in som en virvelvind med besked från den störste stadsarkitekten, en närmast mytisk man.

Vintern är snörik. Taket knakar. Jasmine behöver en man som kan skotta taket. Det är bråttom. Vännerna hjälper till att skriva en annons att sätta upp på annonspelare.

Romanens trådar sammanförs i ett lyckligt slut, efter en del sorger, många glädjeämnen och katastrofala bedrövelser. Det är roligt och sorgligt. Kaers språk är snabbt och väloljat. En berättelse av samma kaliber som Bridget Jones dagbok.


HELGA LINDH

 

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22