HÄMNDENS VÄG

Sep 4th, 2009 | By | Category: 2002-2, Recension

Av Roland Axelsson
Roxanan förlag 2001

Detta är en deckare om HÄMND och detta med stora bokstäver. Men vem är hämnaren – man eller kvinna? – och vad är det som ska hämnas? Det är den stora frågan. En man tros frusen till döds men det visar sig att han är brutalt mördad med ett troligt yxhugg i ryggen.

Polisinspektör Bo Löfgren leder utredningen ända tills ytterligare ett mord inträffar. Då träder hans f.d. chef in i bilden. En dryg översittartyp i form av poliskommisarie Carl Berg som gör allt för att trycka ner Löfgren i skorna. Utredningen kör fast och identiteten på den först mördade har inte fastställts. Men en man bosatt inte långt från den plats där det första mordet sketts förhörs flera gånger. Varför? Har han något med mordet att göra?

Jag tycker språket i boken är på något sätt gammalt. Hade jag inte vetat att den kommit ut 2001 hade jag kunnat gissa på 40- eller 50-talet. Gammal pusseldeckare, som jag raskt erkänner inte är direkt min stil.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22