HÄMNDENS PRIS

Aug 4th, 2018 | By | Category: 2018-08 aug, Recension

Omslag till Hämndens prisAv Erik Lewin
Nona Förlag, 2018
ISBN 978-91-88107-56-5, 367 sidor

Hämndens pris är lite mer än fartfylld spänningsroman. Den ställer frågan om man efter en fruktansvärd oförrätt kan ta sig rätten att hämnas. Lewin ställer upp ett scenario som ger frågan trovärdighet i och med att huvudpersonen är en före detta yrkesmilitär som kan hantera vapen och efter samvetskval bestämmer sig.

Man skulle nog ha tvekat att läsa boken till slut om inte inledningen varit så dramatisk. Två rivaliserande kriminella gäng möts på en solig lekplats där Isaac Langer och hans familj befinner sig. Den före detta soldaten tror att polisen kan klara upp det som hänt men det visar sig att den inte gör det.

Då kommer tanken på att själv skapa en sorts rättvisa. Den följs av andra tankar innan den får fäste: om jag gör det, är jag då likadan som de med vapen i hand krossade min tillvaro? Men vad göra om det inte går att lita på rättsstaten?

När staten inte har ork att reagera startar han själv sitt korståg och det blir blodigt. Mitt bland alla köttslamsor förekommer en diskussion om känslor, osäkerhet och inre krav.

Erik LewinVi har sett i Malmö, Göteborg och Stockholms förorter vad embryon till regelrätta gängkrig kan ställa till med. Hämndens pris är en story som drar konsekvenserna av detta och ställer frågan om var som händer när oskyldiga hamnar i korselden.

Erik Lewin har mer än tjugofem års erfarenhet av underrättelse- och säkerhetsarbete. Han var med och utvecklade specialförbanden inom Försvarsmakten i mitten 1990-talet och har arbetat som officer och säkerhetsrådgivare i Mellanöstern, Centralasien och Sverige. Numera är han vd för ett säkerhetsföretag med världen som arbetsfält.

KARL HJELM

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22