HÄMNDEN ÄR LJUV

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-3, Recension

Av Olivia Goldsmith
Young Wives 2000
Översatt av Gunnar Lundin
Bra Böcker 2002

En ljuvlig bok för de kvinnor som genomlidit svek, hårdhänta närmanden och otrohet. Jag tror mig förstå att boken har översatts av någon som förstår, inte bara språket utan också känslan. Det handlar om tre kvinnor som finner varandra och till sista blodsdropp en stöttar och hjälper varandra.

Angela stiftar vi först bekantskap med. Hon väntar på sin man på klubb en och sin vana trogen är han sen, till skillnad från henne, hon är notoriskt punktlig. De ska fira sin ettåriga bröllopsdag i stor stil. När han äntligen kommer med den lilla asken med ringen som ska säga hur mycket han älskar henne, vill gifta om sig igen, gå igenom hela akten framför altaret, berättar han, erkänner han ett förhållande han haft det senaste halvåret. Hennes värld rasar, hennes kärlek hade varit absolut.

Hon flyr till sin far som tar emot henne med öppna armar. I hans kvarter möter hon Jada, som söker henne i egenskap av jurist. Angela är en duktig sådan med intresse för att hjälpa kvinnor som har problem med sina män. Jada har en man som är arbetslös och är ointresserad att hitta ett arbete. Jada får ta hand om räkningarna och trots sitt heltidsarbete ändå sköta hemmet och de tre barnen. Mannen kidnappar barnen och tar dem till sin älskarinna, som blir barnvakt.

Michelle, den tredje i konstellationen, har en man som hon sätter högt, han är den ”bäste”. Hon får uppleva den oförmodade chocken och måste ta sitt livs beslut, trots all den kärlek hon upplevt.

Tre kvinnor möts och tar itu med sina liv.

Hämnden är ljuv!

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22