HÄMNDEN

Feb 19th, 2014 | By | Category: 2014-02 feb, Recension

Omslag till HämndenAv Ulla Lager
Vulkan 2013
ISBN 9789163739613, Pocket, 292 sidor

Ulla Lagers andra kriminalroman handlar om hämnd. Hämnd för att ha blivit bedragen och försmådd. Bokens jag och berättare älskar sin make men avslöjar honom med en annan kvinna. Hennes hat och hämndbegär driver henne mot en katastrof. De konsekvenser hennes hämndbegär får är något som hon aldrig kunde ana.

Samtidigt får vi lära känna en ung pojke som är på driv. Hans uppväxt har varit tragisk och hans möjligheter till ett vanligt liv är små. Dessa personers historier korsas på ett ganska osannolik sätt.

Ulla LagerUlla Lager växlar fort mellan kvinnans historia berättad i första person och pojkens historia som är berättad i tredje person. Emellanåt kan det bli lite förvirrande, men i det stora hela fungerar det. Historien är fyndigt påkommen, och både annorlunda och originell. Däremot har hennes karaktärer inget större djup. Gestaltningar är inte författarens starka sida. Som läsare får man veta allt för mycket istället för att få bilda sig en egen uppfattning genom personernas tal och agerande.

Men det finns ändå ett embryo till en riktigt god bok, där finns en bra historia – och jag känner att en professionell redaktör skulle ha kunnat gör underverk med Ulla Lagers text.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22