HÅLLA DIG NÄRA

Dec 1st, 2019 | By | Category: 2019-12 dec, Recension

Omslag till Hålla dig näraAv Karen Cleveland
Keep you close, 2019
Översättning Örjan Sjögren
Norstedts, 2019
ISBN 978-91-1-309848-7, inbunden, 384 sidor
Karen Cleveland debuterade med Hon som inte vet och där var huvudpersonen en CIA-analytiker. I denna är huvudpersonen FBI-agent, ensamstående mamma till en 17-årig pojke. Och författaren har arbetat både hos CIA och FBI så hon kan miljön, och mentaliteten i organisationerna.

Här börjar hennes bekymmer med att hon av en tillfällighet hittar en pistol i sonens garderob (och hon vet att hon borde meddela polisen). Strax efteråt blir det värre när en av hennes kolleger, tidigare sambo, kommer för att säga att sonen finns i en utredning om en högerextrem grupp som myndigheterna har ögonen på eftersom de möjligen planerar ett terrordåd.

Hon pratar med sonen, som hon har just nu dålig relationer med, inte minst beroende på att hon hela hans liv har låtit jobbet gå före honom, och drar slutsatsen att sonen är helt ovetande om både pistol och extremistgrupp. Men någon tycks ha planterat detta för att ha något att utpressa henne med.

Och så är det, men vem och varför?

Vardagsdramatik med trilskande tonåring och dåliga relationer med mamma blandas med allt mer hotfulla incidenter. Nära vänner tystnar, hennes kollega förflyttas, mamma knuffas nerför trappa. Varför?

Det blir allt mer spännande för läsaren och allt mer förtvivlat för FBI-mamman. Och också i denna bok lyckas författaren överraska på slutet. Det här är långt ifrån feel good.

LEIF-RUNE STRANDELL

Karen Cleveland

Karen Cleveland. Foto Jessica Scharpf

Taggar: , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22