HÅLLA BALANSEN

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-4, Recension

Av Margareta Lundgren
Kultur & Fritid, Lysekil 199

DAST har pläderat för nya kvinnliga författare av kriminalromaner, inte minst för att Sverige skall slippa skämmas inför anstormningen från Norge. Här har vi en dam, journalist och psykolog från Lysekil, som åstadkommit en välskriven roman med ett mord i centrum. Boken har givits ut av Kultur- och Fritidsförvaltningen i Lysekil (detta säger en del om svenskt förlagsklimat) vars chef sagt till DAST att det beror på att skriften skulle kunna dra en del turister till orten, Hålla balansen utspelas mest i Norge.

Det är ingen oäven debut. Den har journalistisk stringens i språket och personerna tecknas i en del av fallen med skärpa. Polisens utredning vidrörs med lätt hand, det är andra saker, till viss del slumpen, som gör att gåtan får en lösning. Lundgren är på sätt och vis traditionalist. Slutet påminner om 40- och 50-talsdeckare där den skyldige skall ha sitt rättmätiga straff, men i övrigt är det på många vis en ganska modern roman.

BIRGITTA HÄRNER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22