GYLLENE BUDDHA

Mar 10th, 2010 | By | Category: 2005-3, Recension

Av Clive Cussler och Craig Dirgo
Golden Buddha 2003
Översatt av Björn B. Jakobsson
B. Wahlströms 2005

Jag har följt Cusslers hjälte Dirk Pitt länge. I denna bok dyker en ny huvudperson upp, kapten Juan Cabrillo, och han, liksom spionstoryn i övrigt, är något av en besvikelse. Det kan bero på att Cussler vänt på sitt vanliga recept och sett till att Cabrillo et consortes, alltså den goda sidan, är konspiratörerna som har alla odds på sin sida. När jag tänker efter så vandrade också Pitt åt det hållet mot slutet, blev mer och mer osårbar, och det är inte så värst kul egentligen.

Vad säger det om Clive Cussler och han nye skrivarkompis Dirgo? Kanske att Dirgo inte lyckades väcka Cussler ur hans bestseller-lathet, den som gör att han randar en ny bok så ofta som möjligt i förvissning om att den ska bli såld i stora upplagor.

Människorna i den här boken är så många och ointresserat beskrivna att det blir ointressant för läsaren att ta reda på varför de bär sig åt som de gör.

Äh, jag gillar inte att såga gamla favoriter, men vad i fridens namn ska man ta sig till.

PER MAGNUSSON

   Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22