GUNGFLY

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Thomas Brylla
Bombus 2004

Thomas Brylla arbetar som bibliotekarie i Uppsala, recenserar böcker och är kulturjournalist i största allmänhet förutom att han kommer med romaner för både ungdomar och vuxna lite emellanåt. Bombus är hans egna förlag.

I en tidigare DAST berömde jag stilen i hans deckare Mördande brev (2001) och menade att den påminde lite grand om Stieg Trenters. Denna roman är annorlunda och vill snarare påminna om en Stephen King, kanske för ungdom.

Eva-Maria, Svante och barnen börjar utsättas för irrande trakasserier som efterhand blir allt grövre och övergår i rena våldsdåd. Ingen begriper vad som ligger bakom eller vem som kan vara skyldig. De utsatta fattar inte heller varför detta händer dem och familjebanden sträcks ut till bristningsgränsen, osäkerheten inför allt och alla stiger och till sist går det inte att lita på någon.

Det är en välskriven och emellanåt riktigt suggestiv skildring av en familj på väg att gå sönder. Samtidigt måste sägas att en van deckarläsare inte behöver särskilt många sidor på sig för att lista ut vem som är boven i dramat. Brylla har använt sig av formulär 1 A à la tidigt 20-tal. Det ska också sägas att nästan ingen använder det nu förtiden, men man känner igen det när det dyker upp.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22