GUIDE TILL 60-TALETS STOCKHOLM

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Anders Post och Anders Gunér
Wahlström & Widstrand 2005

Min son som av naturliga skäl inte har några egna minnen av det 60-tal jag ofta tjatar om, men tycker att Beatles var en hyfsad orkester, kommer i denna bok att få den mest förträffliga guide som tänkas kan. Det är faktiskt synd att den inte fanns när det begav sig, för när jag läser igenom förteckningarna av restauranger, klubbar, affärer och ölkaféer finner jag att det var många som missades fast de borde ha testats. Det enda ställe jag finner att Post och Gunér missat är Club Entill på Hornsgatan, men det berodde kanske på att man mest släppte in popeliten och dess svans.

Post har en del kul anekdoter att berätta, saker som får en att säga aha, så var det visst. Vid slutet av 60-talet kunde man äta smörgåsbord på de bästa krogarna för 15 kronor. Det minns man gärna men förtränger att man för att nå samma inflationskronor som nu måste räkna allt gånger sju. Så det var visst inte så billigt om man tänker efter.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22