GUD VILL DET!

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-3, Recension

Av Dick Harrison
Ordfront 2005

Om heliga krig till Guds ära skriver Dick Harrison i ännu en rejäl lunta. Han vill få oss att förstå att religionen, mer än vi vill erkänna, är och varit en pådrivare till krig och attentat av de mest skilda slag. 11 september i New York och Washington var inget nytt påfund.

Korstågen fick sin begynnelse när påven Urban 11 år 1095 citerade Matteusevangeliet 16:24-25: ”Om någon vill gå i mina spår måste han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig. Ty den som vill rädda sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall finna det”.

Atta, som styrde ett av planen mot World Trade Center, kunde inte ha sagt det bättre. Han bad ju till samma Gud.

En annan sak som Harrison påpekar är att i Norden omhuldades också korstågen, trots att man gärna talar tyst, eller inte alla, om den saken. Det fanns många svenska herremän som med svärd i hand ville pränta in kristendomen i de muslimska hedningarna.

Det är egentligen skrämmande hur den mänskligt indoktrinerade historien upprepar sig. När man här läser om den medeltida retoriken slås man av likheterna med Hisbollahs och Al-Quaidas fraser. Och för all del en del andras också.

Deus vult! Dieu le veut! Gud vill det!

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22