GRIPEN AV PRAG

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Recension

Av Jan Stocklassa
Kalla Kulor 2007

Huvudpersonen i denna faktabok heter Mats Tollman och inledningsvis kommer han till den tjeckiska huvudstaden Prag för att göra en film. Han har fått ett stipendium som gör detta möjligt, men han anar föga vad kommunistiska byråkrater kan göra, eller rättare sagt inget göra. Han tror inte det är sant det han upplever.

Utöver filmandet får han ännu två stora kärlekar och det är när han hittar en gammal skrotad Tatra plus den otroligt vackra Anna.

Ödet för denne moderne soldat Svejk i en ojämn kamp mot tjeckiska politrucker, svenska Kinneviks- och Wallenbergbröder och diplomater som inte skyr några medel för att trygga sin egen existens. Här får han veta vad svågerpolitik och stormygel på hög nivå innebär.

Mats blir slutligen inblandad i den svenska försäljningen av vårt stolta jaktflygplan Gripen. Ja, detta är läsning som får en vanlig svenska att undra om detta verkligen är möjligt. Tyvärr är det så.

Det är vi vanliga svenska medborgare som får betala för de socialdemokratiska misstagen, där ju varje hög medlem inom det partiet tydligen har som enda mål här i livet att plocka åt sig så mycket de kan i form av löner, pensioner eller så kallade fallskärmsavtal (man skulle ha blivit tillverkare av fallskärmar).

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22