GRANNEN

Jul 19th, 2010 | By | Category: 2010-3, Recension

Omslag till GrannenAv Buthler & Öhrlund
Voltaire 2010

Författaren, journalisten och fotografen Dag Öhrlund har skrivit och medverkat i 20 böcker. Dan Buthler är civilekonom, med inriktning mot marketing och Internet. Tillsammans utgör de författarduon Buthler & Öhrlund. De har haft framgång, inte minst med sin första bok”mord.net”, som har sålts till 10 länder och till Hollywood.

Grannen med underrubriken Du vill inte ha honom i ditt postnummerområde handlar om det kriminella radarparet Hans Ecker och Christopher Silverbilelke. Ecker dömd till tio års fängelse, blir fritagen under en fångtransport av Silverbielke. Det märkliga är att Ecker trodde att han haft ihjäl kompanjonen för cirka ett år sen. Vad vill Silverbielke med Ecker? Silverbielke är psykopat och Ecker kan vänta sig vad som helst.

Buthler ÖhrlundRomanen utspelar sig bland annat i Sollentuna, den förnöjsamma förortskommunen till Stockholm. Kommissarien och hjälten i Buthler & Öhrlunds böcker heter Jacob Colt. Idésprutan Buthler och den journalistiskt drivne Öhrlund har är en gång lyckats presentera en bok som måste tilltala alla som älskar hårdkokta, ja riktigt grymma, kriminalromaner.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22