GRAND SLAM

Feb 14th, 2008 | By | Category: 2001-2, Recension

Av Claes Holmström
Norstedts 2001

Holmström har skrivit romanen som alla trodde att Björn Hellberg skulle åstadkomma. En bok med en tennisstjärna i en av huvudrollerna. I övriga roller finns en schizofren Greenpeaceaktivist och en halvbra rocksångare. Alla har det gemensamt är att de är rotlösa människor som plötsligt inser att det enda världen går ut på är att vinna eller gå under.

Holmström har tidigare skrivit två romaner – Tredje stenen från solen och Startpistolen – båda ganska mörka i sin konstruktion. På sätt och vis följer han upp generationstemat från första romanen även här.

Det kriminella inslaget, som jag finner ganska oviktigt i denna i övrigt spännande skildring av människor, handlar om vapensmuggling.

När och om Holmström bestämmer sig för att skriva en renodlad kriminalroman har jag en känsla att rätt många av höjdarna på den svenska parnassen kan slänga sig i väggen.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22