GOD MORGON MIDNATT

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Reginald Hill
Good Morning, Midnight 2004
Översatt av Nille Lindgren
Minotaur 2004

En far skjuter sig en kula genom huvudet och ingen i kretsen kring honom kan fatta varför. Tio år senare gör hans son likadant. Nu får Yorkshirepoliserna Dalziel och Pascoe gripa in. Var något av dödsfallen egentligen självmord?

Reginald Hill har alltid varit känd för att vara omsorgsfull i varje detalj. Men av någon okänd bryter han mot detta i denna bok – han ger oss en gåtas lösning i ett snudd på onödigt förhör och ett par andra dödsfall får ingen förklaring alls. Det kan bero på att Hill här har skapat en så pass rörig intrig att han blev tvungen att ta till nödlösningar.

Ändå blir det inte ointressant. Hill skriver alltför bra för detta när han beskriver den på ytan så lyckade familjen och hittar gammalt hat, svartsjuka, passioner och en dos alldeles vanlig girighet.

Den först avlidne hade tvingats sälja sitt företag till ett amerikanskt bolag och nu får Hill möjlighet att plocka med både Iran-Contrasaffären, lite spioneri och handelsembargot mot Iran. De som driver historien framåt är den förste dödes barn och deras samspel med Pascoe blir intressantare och intressantare. Hill är en genuin berättare och då må man förlåta honom somliga småsaker.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22