GLÖD

Feb 4th, 2008 | By | Category: 2001-1, Recension

Av Annette Kullenberg
Bokförlaget DN 2000
Kullenbergs krönikor i Aftonbladet är något jag läser med stort nöje och intresse. Där är hon bitsk och ser saker och ting ur oväntade vinklar. När hon nu – i likhet med många andra – försöker skriva en (enligt förlaget) kriminalroman Ställer man ännu högre förväntningar på henne. Och det börjar bra med en gedigen och intressant inledning, men efter ett tag verkar det som om författaren fått svårt för att bestämma sig om vad hon egentligen vill skriva. Ska det bli en “deckare” eller en roman med psykologiska förtecken? Bilarna faller inte riktigt på plats och då blir del ingetdera.

Boken heter Glöd men brasan vill inte ta sig trots att det är en teoretiskt sett spännande intrig som utspelar sig i ett las Palmas (där författarinnan också har en bostad) ganska långt från turiststråken. En barägare tar rättvisan i egna händer. En liten pojke dödas av en luffarliknande typ som vill hämnas för att ha blivit utkastad av pojkens mor. Långt om länge knyts alltsammans ihop, men på ett ganska futtigt sätt.

Jag läser hennes krönikor och glömmer snabbt den här romanen.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22