GLITTERSPRAY

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Bengt af Klintberg
Atlantis 2005

Att presentera den här boken under rubriken ”Fakta” är egentligen vilseledande eftersom författaren med obruten glädje tar död på alla de vandringssägner som man och man emellan presenteras som sanningar. Hans ansträngningar har gett svenska språket ett nytt ord klintbergare. Enligt encyklopedin är detta en populär benämning på ”ett slags moderna vandringssägner, som av många uppfattas som sanna”.

Titelhistorien handlar om damen som skulle till gynekologen och därför tvättade sig noga och duschade sig mellan benen med dotterns dec-spray. Vid undersökningen sa läkaren ett par gånger: ”Det är till att ha gjort sig fin!” Konstig kommentar tänkte kvinnan, men när hon kom hem fick hon reda på att sprayflaskan innehöll glitterspray som dottern hade i håret när hon skulle på disco.

af Klintberg publicerar här 100 skakande, spännande eller makabra historier som vandrat folket runt, preciserar varifrån de kommit och förklarar varför man inte ska tro på dem. Man kan faktiskt påstå att boken är värd sitt pris enbart för skrönornas skull. Vill man tro på dem går det bra att låta bli att läsa den dementerande texten – även om den är roande och kunnig.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22