GLASDJÄVULEN

Sep 4th, 2009 | By | Category: 2002-2, Recension

Av Helene Tursten
Wahlström & Widstrand 2002

Boken handlar om kriminalinspektör Irene Huss vid våldsroteln i Göteborg. En natt i mars mördas en präst och hans familj, utom dottern, Rebecka, som bor i London. Vid brottsplatserna hittas ledtrådar som för tankarna till satanistmord. Ju längre utredningen kommer desto svagare blir bevisningen mot satanisterna. Misstankarna riktas istället till den överlevande dottern i London som man tror har lösningen. Man får den avgörande ledtråden från Rädda Barnen i Stockholm. Vid sidan av sitt arbete har Irene Huss även familj med alla de problem och glädjeämnen som det innebär.

Tursten lyckas skildra en kriminalares tuffa arbete kombinerat med familjeliv. Man kastas in i handlingen och lyckas inte klura ut vem som är mördaren förrän denne avslöjas, samtidigt som man får följa döttrarnas kamp med granne och pojkvänner med allt vad det innebär. Boken är något ruggig historia men mycket bra.

ÅSA GLÖCK  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22