GISSLAN

Jan 18th, 2008 | By | Category: 2001-4, Recension

Av Lee Child
Die Trying 1998
Översatt av Anders Bellis
Wahlströms 2001

När B Wahlströms publicerade sin första thriller av Lee Child med Jack Richter som huvudperson var jag helt såld. Det var bara att ge sig på nåd och onåd, lägga av med allt vad man höll på med, hitta sin favoritfåtölj samt njuta av en helt fulländad thriller med alla ingredienser på rätt plats. Maken till spänning hade jag inte varit med om sedan jag läste Ian Flemings Kamrat mördare på 50-talet.
Därför var nu förväntningarna enormt stora, särskilt som en av redaktörerna på Wahlströms sagt till mig att “vår nästa Child är kanske ännu bättre än den första”. Nu har jag slukat även den och kan ge den ett mycket bra betyg, även om jag personligen tycker hans första är bäst hittills. Det finns ännu ett antal oöversatta thrillers om den sympatiske och tuffe officersveteranen Richter från hans penna. I denna täta thriller står USA som nation på spel när en fanatisk, för att inte säga helt sinnessjuk psykopat tar en kvinna som gisslan.
Boken är mycket teknisk fast inte Tom Clancys stil. Översättaren Anders Bellis ska ha en stor eloge för sitt vapentekniska kunnande. En gammal officer blir imponerad.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22