GETINGKYSSAR

Jan 24th, 2013 | By | Category: 2013-01 jan, Recension

Omslag till GetingkyssarAv Barbara Enander
Isaberg 2012
ISBN 9789176948736, 400 sid

Belindas Beauty Bar är Köpenhamns mest populära hudvårdsklinik. Belinda själv åker jorden runt för att låta operera sitt ansikte och sin kropp. Skärs lite här och injiceras lite annat där. Man får veta att Belinda, kanske författaren, inte gillar stora och hårda snoppar. Hon föredrar normalstorlek och lite mjuka manliga tingestar.

Barbara EnanderHennes vän Brian som förbättrat eller förändrat sitt utseende vid hennes klinik slutar sitt liv med en skrivning om varför. Då anar man att det är en kriminalroman med jakt på en indirekt mördare som inleds. När läsaren tror att Belinda avslöjat mördaren handlar det mest om hur sjuk Belinda är beroende på alla de ingrepp som gjorts i hennes kropp. Men det är ingen kriminalroman.

Barbara Enander kan skriva till skillnad mot en del bästsäljande kriminaldrottningar, men jag blir inte klok på vad hon vill informera om. Kanske är det att unga kvinnor, och äldre med för den delen, skall akta sig för skönhetsoperationer. Det kan vara ett gott syfte.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22