GET SHORTY (HÄRSKET GULD)

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-3, Recension

Av Elmore Leonard
Get Shorty 1990
Översatt av Einar Heckscher
Wahlström & Widstrand 1996

Kanske skrev Elmore Leonard denna halsbrytande roliga gangsterhistoria om Hollywood sedan filmstaden misshandlat några av hans tidigare romaner. Men amerikaner gillar att ägna sig åt självkritik så för en gångs skull blev en Elmoredeckare också en lysande film, Get Shorty med John Travolta.

Romanen har tidigare getts ut på svenska som Härsket guld. Förlaget kör nu ut den igen med filmtiteln på det nya omslaget för att hänga på biosuccén, Det är boken väl värd. För vem älskar inte lånehajen Chili Palmer, en cool man, som klokt nog struntar i att se en pistolmynning i ögat utan duckar i tid. Utom sitt jobb har Chili bara ett intresse – film. På jakt efter en svindlare kommer han till Hollywood och ser en chans att byta bransch. Skillnaden mellan maffiabossar och filmmoguler tycks hårfin. Mycket läsnöje! Men klart underbetyg till den som skrivit den slarviga baksidestexten.

KERSTIN MATZ  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22