[GEIM]

Sep 4th, 2010 | By | Category: 2010-3, Recension

Omslag till [geim]Av Anders de la Motte
Alfabeta 2010

En av de la Mottes huvudpersoner är den synnerligen osympatiske Henrik HP Pettersson som lever på ströjobb och lurendrejerier och gör av med inkomsterna på krogen. I övrigt glor han på TV eller spelar spel via datorn eller mobiltelefonen. Han kommer över en nalle som tycks innehålla de flesta uppgifter som finns om honom själv. Detta drar in honom i ett realityspel vars spänning och belöningar gör att han tar större och större risker. För att kunna fortsätta spela gör han i stort sett vad som helst.

Romanens idé ligger i närheten av den som presenterades i filmen Matrix: Är verkligheten enbart ett spel? Vad är då egentligen verkligheten?

Det händer saker som gör att polisinspektör Rebecca Normén vid Säpos personskyddsrotel kommer in i bilden. Det är en dam med oerhörd kontroll över sitt liv. Hennes dagar följer det schema som hon själv satt upp för att komma så långt i karriären som möjligt. Hon har nått så långt som till den elitgrupp som handhar de mest kvalificerade uppdragen.

Så skakas hennes värld om. I hennes klädskåp dyker det upp papperslappar med uppgifter om hennes liv, sådana saker som ingen utom hon själv borde känna till. Och så fort hon inte är hemma är det någon som ringer hennes telefonsvarare.

Det är en intressant bok Anders de la Motte har författat. Om polisarbete vet han en hel del efter att ha arbetat i åtta år inom Stockholmspolisen. År 2001 övergick han till arbete inom säkerhetsbranschen. Han föddes i Helsingborg 1971

[geim] är hans debutroman. Den och uppföljarna Buzz och Bubble skall ges ut i Tyskland och det talas om att hans romanpersoner kommer att gestaltas på film.

KARL HJELM

Anders de la Motte. Foto Peter Lingdén

Anders de la Motte. Foto Peter Lingdén

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22