GÅTFULLA PLATSER I SVERIGE

Jan 15th, 2008 | By | Category: 2001-3, Recension

Av Stig Linnell
Prisma/Svenska Turistföreningen 2001

Somliga platser har en alldeles egen mystik. De lockar till sig människor av olika anledningar men mest är det nog gåtfullheten som drar. Vad är saga och fantasi och vad är verklighet. Jag måste erkänna att det är så för mig. Flera av platserna som det berättas om i Linnells utomordentliga (och rikt illustrerade) bok har jag besök av skäl jag inte rikligt kan motivera. Det som grämer mig var att denna bok inte fanns med mig de gångerna.
En hel del av dessa platser är förmörkade av blod och död. Andra – Som Blå Jungfrun – har en ockult prägel. Sveriges största skeppssättning Ales stenar ovanför Kåseberga fiskehamn är visserligen inte intakt men mystiken hänger kvar.
Linnell har förmågan att se saker och ting från flera olika håll och förmågan att vidarebefordra sina kunskaper utan att man uppfattar honom som en besserwisser. Det här är en bok för alla historiskt, kulturellt, geografiskt, ockult och mystiskt intresserade.
Samt givetvis för alla andra.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22