GATANS LAG

May 4th, 2010 | By | Category: 2010-2, Recension

Omslag till Gatans lagAv Michael Connelly
The brass verdict
Översättning Eva Larsson.
Norstedts 2010

Michael Connelly är en gammal bekant för många läsare av spänningslitteratur. Hans karaktär Harry Bosch är en hårdkokt, desillusionerad polis som varit huvudperson i 23 romaner. Hans karaktär den tuffe och desillusionerade advokaten Mickey Haller debuterade i Lagens limo och här kommer andra boken om honom. Och den fjortonde om Harry Bosch, för här möts de två och det är ett givande möte. Förhoppningsvis stöter de på varandra igen i Los Angeles, där de sitter på varsin sida av ett berg och beundrar utsikten.

I Gatans lag kommer gör Mickey Haller en brådstörtad come-back i advokatyrket efter en konvalescens efter en skottskada med komplikationer, läkemedelsmissbruk, havererat äktenskap och rehabilitering. En advokatkollega blir skjuten och vem ska överta den blomstrande praktiken om inte just Mickey Haller. Blomstrande på grund av en enda klient, en förmögen filmproducent som är anklagad för mord på sin hustru och hennes älskare.

Mer ska inte avslöjas om den välkomponerade och inte överlastade intrigen. Gatans lag är en rättegångsroman som ibland påminner om John Grisham. Den lever upp till de inledande orden: ”Alla ljuger. Poliser ljuger. Jurister ljuger. Vittnen ljuger. Offren ljuger. En rättegång är en kamp med lögnen som vapen.”

Den är klart läsvärd.

SVERKER NYMAN

Michael Connelly. Foto Robert Azmitia

Michael Connelly. Foto Robert Azmitia

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22