FUNNY FANNY

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Björn Hellberg
Tre Böcker 2002

Efter en uttömmande inledning exploderar våldet i Hellbergs nya roman. I år tycks idén om att det är nödvändigt att döda unga, viljestarka och populära TV-personaliteter. Hellberg gör det, liksom Liza Marklund .

Detta är författarens trettonde bok där kommissarie Sten Wall finns med och handlingen kretsar kring den vackra och skickliga Fanny Cordell, programledare och intervjuare i program från Göteborgs-TV, en miljö som Hellberg kan efter alla år som domare i På spåret.

Även i boken, där ett gammalt mord spökar som underlag för en ny historia, märker man av Björn Hellbergs faiblesse för stillsamma kvickheter (läser man för hastigt märker man dem inte ens) men också förmågan att skapa krypande spänning i en handling som tar upp avund, idoldyrkan och hat.

Det tog tid för Hellberg att nå fram till sin nuvarande position. Han kämpade för att nå en svensk publik. Nu är han på väg att publiceras i flera utländer. Det är inte oförtjänt.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22