FROSTBETT

Sep 15th, 2010 | By | Category: 2010-3, Recension

Omslag till FrostbettAv Peter Bäckman
Jengel Förlag 2010

Det blir allt vanligare att ge ut böcker direkt i pocket. I alla fall gäller det för mindre förlag. Naturligtvis är det ett sätt för mindre kända och  inte så etablerade författare att på det viset bli mer uppmärksammade och tillgängliga.

Peter Bäckmans bok Frostbett är ingen banbrytande bok. Den är upplagd efter dagens gängse koncept. En händelse i barndomen som ska hämnas. Flera mord begås. De är bestialiska. Polisen står frågande. Men trots brist på nya grepp är denna bok mer läsvärd än de flesta andra med samma upplägg. Ämnet mobbning är förvisso behandlat i flera kriminalromaner tidigare, men tål att återanvändas. Det är ständigt aktuellt.

Peter BäckmanKriminalinspektör Tideman i Östersund ställs inför svåra problem när två mördade personer hittas med kort tids mellanrum. Mördaren har plågat sina offer och polisen finner inget samband mellan dåden.

Jag är visserligen kraftigt allergisk mot att man får följa mördaren parallellt i handlingen, men här är det motiverat och förhöjer spänningen. Allt för att konsekvenserna av mobbning ska belysas.

Svårast har författaren att beskriva polisernas vardags- och familjeproblem. Där haltar trovärdigheten något.

Peter Bäckmans Östersundspoliser är trevliga bekantskaper som vi säkert får höra mer om.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22