FRÖKEN LILJEKONVALJ

Jun 28th, 2020 | By | Category: 2020-06 juni, Recension

Omslag till Fröken LiljekonvaljAv Kristin Emilsson
Lind & Co, 2019
ISBN 978-91-7779-822-4, inbunden, 322 sidor

Liv Sandell är en ensamstående mamma med två små barn. Hon försörjer sig framgångsrikt med en populär livsstilsblogg, LivsStil, med tiotusentals följare. Hennes föräldrar har flyttat till spanska solkusten och erbjuder Liv att överta den stora villan i en välmående och grön förort till Stockholm. Liv tackar ja, flyttar från stan och börjar göra sig hemmastadd i sin barndoms paradis. Barnen är hos pappan så Liv har tänkt sig en effektiv uppackning och renovering av den gamla villan.

Det blir förstås inte riktigt som hon tänkt sig. Det går trögt med det nya stilrena köket, som hon designat själv, hon råkar ut för anonyma hot, känner sig iakttagen och tycker att någon varit både i trädgården och inne i huset. En tröst är att träffa några gamla skolkamrater, som stannat kvar, men snart nog uppstår komplikationer med dem, när det förflutna kommer tillbaka.

Kristin Emilsson har skrivit ett antal feelgood-romaner, Fröken Liljekonvalj hör också dit, men här med en touch av kriminalroman. Historien är också en lätt satir över stadsmänniskor som köper för stora villor.

Historien flyter på bra, lite självklart och förutsett ibland och så det att de flesta karlar har bländvita leenden och att de flesta kvinnor verkar misstänksamma, men annars kan den gott duga som sommarläsning.

BERIT ENGDAHL

Kristin Emilsson

Kristin Emilsson. Foto Eva Lindblad

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22