FRÅGA OM STOCKHOLM

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Martin Stugart
Bokförlaget DN 2004

Martin Stugart har skrivit om stockholmiana och kulturhistoria i Dagens Nyheter sedan 1972. I den tidningen har han sedan länge en spalt med samma namn som denna boktitel. Det verkar som om de flesta som skriver dit också får svar, ty Stugarts kunskaper om huvudstaden verkar vara lika stora som hans nyfikenhet. I likhet med tidigare böcker av Stugart är innehållet en återanvändning av tidigare DN-publicerat material. På sätt och vis stiger upplysningarna i värde när man får dem inom hårda pärmar – inte minst för att en bok är lättare än en pärm med klipp att ta med på undersökningspromenad.

Frågorna i utgåvan är sorterade efter stadsdel. Morbida DAST-läsare får veta att dödsdömda fick sin sista sup före halshuggningen på den nu försvunna Källaren Hamburg på Götgatan 55 – där nu teatern Göta Lejon ligger. Men även lite lugnare upplysningar finns med, till exempel att Café Cosmopolite på Vasagatan 7 gärna gästades av stadens proletärförfattare och Klarabohemer. Lugnare, förresten…?

KJELL E. GENBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22