FÖRVILLANDE OFFER

Jan 13th, 2020 | By | Category: 2020-01 jan, Recension

Omslag till Förvillande offerAv Christina Gustavson
Joelsgården Förlag 2018
ISBN 9789188013774, häftad, 327 sidor

Det här är ytterligare en bok som har legat för länge och gett mig dåligt samvete. Men tyvärr blir det så ibland och att komma ifrån det är svårt. För många böcker helt enkelt.

Christina GustavsonChristina Gustavson är en flitig författare. Hon har utgivit ett flertal böcker. Inte bara deckare, i hennes produktion finns också ett antal faktaböcker, främst om psykisk ohälsa. Hon är specialistläkare med bl.a. psykiatri som ämne.

Förvillande offer är den tredje delen om Tranemopoliserna Tyra Zeder och Rasmus Lindberg. Det är intressant att notera hur Sveriges alla orter snart har en egen  litterär lokal detektiv. 

En man hittas mördad i en gammal gruva. Efter att brottsplatsen har undersökts åker Tyra dit på kvällen för att rekognoscera. Då försöker någon dränka henne i gruvan. Hon lyckas att ta sig upp i mörkret och blir än mer angelägen att hitta mördaren. Hon känner ett ansvar som nybliven chef.

Det finns flera original i bygden som blir angelägna att förhöra. Polisen har svårt att tå raka svar från dessa. Vad är det som de döljer?

När ytterligare ett lik hittas vid gruvan trissas spänningen upp. Det blir mer och mer dramatiskt och Tyra blir hotad.

Boken är en ganska traditionell polisroman med en del spänning och lite kärlek också. Polisen Tyra tar sådana risker som vi deckarläsare är vana vid att litterära poliser tar. Orealistiska men nervkittlande.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22