FÖRSTA FALLET

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

Av Rolf Christerson
Siljan 2000

Rolf Christerson är ingen dununge när det gäller att skriva böcker. Sedan 1983 har han gett ut närmare ett tjog sådana, men detta är hans första deckare. Det är inte heller någon dålig debut trots sin spretighet men är – till läsarens fromma – lätt att förutse slutklämmen i.

Det är en blandning av traditionell deckare, polisroman och inverterad kriminalroman med vissa thrillerinslag. Christerson skriver väl och har en handfast historia. Emellanåt är den riktigt rolig. Man märker att författaren är involverad i Grönköpings Hjournalistförening,

Fast en del roligheter kommer sig av att han spelar ”den allvetande författaren” och det blir inte fullt ut lika kul då.

Upptakten är lysande. Den förre företagsledaren hittar ett lik i villakomposten en solig majmorgon och när han känner igen offret blir han vettskrämd och flyr till Cypern. Men han återvänder, förhörs av polis och skaffar sig en kvinnlig privatdeckare (som har en gott öga till den utredande kriminalpolisen) för att bli rentvådd. Sedan dämpas kanske ljuset lite, men i stort sett är boken mycket läsvärd.

MAJLIS BLOM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22