FLYKTEN FRÅN SCAPA FLOW

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-3, Recension

Av Björn Karlin
Svenska Aktieinstitutet Förlag 2003

Efter alla ”Scam-böcker” om herr Ericson kommer Karlin med en äventyrsboksliknande historia, självklart med bankmotiv. Banken har råkat ut för ett vansinnigt omfattande bedrägeri och av den anledningen får Peter Westman sparken. Han tar med sig sin dotter (deras kärleksfulla förhållande är nästan gripande skildrat) på en segling till lunnefåglarnas häckningsplatser, men denna drömresa blir inte som den var tänkt.

Titeln tar avspark i en krigshändelse från Andra världskriget. Den har sin relevans i berättelsen om Peter och dottern. Förlaget kallar boken en äventyrsthriller, och det kan man hålla med om. Läsaren får sitt lystmäte av oväder och andra faror.

Man har i de fem tidigare kriminella romanerna vant sig vid att Karlin har en särskild sorts humor. Den visar han inte lika mycket av här, men han skapar drastiska situationer och har förmågan att engagera.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22