FLUGFISKAREN

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Sven Westerberg
Tre Böcker 2006

Sven Westerberg är född 1945 och bor strax utanför Göteborg och är en av landets bästa författare i den stillsammare kriminalgenren. Flera av hans romaner har nominerats till Svenska Deckarakademins stora pris och 1999 vann han äntligen med boken Guds fruktansvärda frånvaro. Han borde nomineras igen med Flugfiskaren, men Akademin har väl andra, mer publika namn att tänka på.

Huvudperson är Hanna Skogholm och flugfiskaren är en 68-årig stillsam man som mördades med ett pistolskott en vårnatt i april i sin ensliga gård vid Kåsjön i Partille. Hanna, som varit med förr i Westerbergs böcker, är överläkare vid rättpsykiatriska institutionen på Hisingen och en mycket klok kvinna som hjälper polisen i deras utredning. Westerbergs berättelse är i sin språkliga form gåtfullt vacker att läsa, men han väjer trots detta inte för spänningsskapande. En mycket tilltalande bok om ett frånstötande brott.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22