FLAMMANDE SKYAR

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Nora Roberts
Northern Lights 2004
Översatt av Margareta Järnebrand
Bonniers 2005

Mest har man mött hennes intressanta personligheter på Irland. Den här gången har hon kastat sig in i kylan. Alaska kan bjuda på de mest fantastiska upplevelser med en natur som inte ber om ursäkt, utan spelar ut sitt dramatiska sceneri med iskyla, snöstormar, islossningar och floder som översvämmas. I detta, får honom främmande landskap, tar Nat Burke ett chefskap för att hålla lag och ordning i den lilla staden Lunacy.

Invånarna tycker inte om att få en utböling som ska bestämma och ordna efter sitt huvud. Allt har fungerat bra med en kvinnlig borgmästare, den tuffa Anastasia Hopp. Hon har dock bestämt, tillsammans med kommunstyrelsen, att de ska ha en lagens man på plats.

Han får ett par assistenter till sin hjälp och det behöver han för att lära känna folket, som så länge har levt i denna trånga värld i frostens rike. Ett rike som får människor att hålla samman även om vissa element är bråkiga.

Hans första skrämmande uppgift är att hitta några klättergalna ungdomar som råkat i nöd på berget som kallas ”No Name”.

Meg, en vildmarkspilot tar honom till berget och de finner dem i en isgrotta där de har sökt skydd. Man finner dessutom ett djupfryst lik. Det iskalla liket, vem är han, när kom han dit och varför satt han där? Så långt kan man säga att det är lugnt.

Där tar spänningen och frågorna vid. Mycket händer och naturligtvis blir det sköna kärlekshistorier, som sprakar lika härligt som norrskenet.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22