FJÄRRKONTROLL

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1998-4, Recension

Av Andy McNab
Remote Control 1997
Översatt av Gösta Zetterlund
Forum 1998

Jag har läst allt av McNab med stort intresse men också kritiskt med tanke på min egen 30-åriga militära bakgrund. Ibland har jag haft en känsla av att McNab använt sig av spökskrivare emellanåt. Hans tidigare alster har haft många upprepningar, fast hans beskrivningar av sina upplevelser under Gulfkriget var förstås mycket spännande och läsvärda, mitt i sin fruktansvärda brutalitet.
Här kommer han med sin första ”rikliga” thriller, naturligtvis med en f.d. SAS-soldat, Slick Stone, som huvudperson. Stone är agent för brittiska underrättelsetjänsten och ett uppdrag för honom till Washington. Där mördas en av hans bästa kompisar från SAS-tiden tillsammans med nästan hela sin familj. Bara en sjuårig dotter överlever. Med detta som avstamp åstadkommer McNab stor spänning i traditionell stil. Jag vill påstå att hans berättelse inte är sämre än dem vi brukar se från MacLean, Forsyth och andra spänningssskrivare. Jag läser gärna fler.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22