FJÄRDE RIKETS MAN

Sep 12th, 2009 | By | Category: 1996-2, Recension

Av Robert Ludlum
Apocalypse Watch 1995
Översatt av Martin Olsson
B. Wahlström 1995

Jag erkänner att jag inte alltid tyckt att Robert ”Bob” Ludlums thrillers varit i toppklass, fast han skrivit flera mycket bra böcker. Den här är emellertid utmärkt, den och Identitet Kain utgör topparna i hans produktion. Huvudpersonen Harry Latham är ”secrct agent” och har lyckats nästla sig in hos nynazisterna, som är på rask frammarsch – och då menar jag rask. Latham har lyckats ta sig in i ett hemligt högkvarter djupt inne bland de österrikiska alperna och då börjar det hända saker.

En annan huvudperson är Harrys bror Drew som blir inblandad i allt detta och måste kämpa mot nynazisterna. Tillsammans med en kvinna vid namn Karin hamnar han högst upp på fiendernas dödslista.

Här har Ludlum visat sitt mästerskap när det gäller att sammanställa en trovärdig, komplicerad och framför allt spännande intrig där inte minst slutkapitlen är gastkramande.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22