FIFTY SHADES OF FREJ

Jan 18th, 2019 | By | Category: 2019-01 jan, Recension

Omslag till fifty shades of FrejAv Frej Larsson och Jakob Nilsson
Bokfabriken, 2018
ISBN 978-91-78350-02-5, 191 sidor

Frej Larsson är en 35-årig svensk musiker och rappare. Jakob Nilsson är 28 år och arbetar som kommunikatör och journalist. Bägge kommer från Ronneby och de har tillsammans skrivit boken Fifty shades of Frej. Boken handlar om Frejs uppväxt och om de händelser som format honom. Läsaren får ta del av olika delar av Frejs liv och göranden tillsammans med kompisen Simon Gärdenfors.

Citatet ”Hela mitt liv går ut på att säga fuck ytterdörren och lirka upp bakdörren med nån konstig nyckel” fungerar som ett slags ledmotiv för boken. Tempot i boken är snabbt och hetsigt och den verkar vara skriven i en rasande fart med en egenartad stil: korta meningar, lösa associationer och ryckvis hoppande mellan händelser. Entusiasmen hos skribenten flödar, men flödet i berättelserna saknas. Boken är tyvärr en enda stor egotripp om den förträffliga Frej Larsson och hans övertygelse om att hans sätt att leva är att leva på riktigt. Mitt bestående intryck är en person som bränner sitt ljus i båda ändar med expressfart. 

Jag förstår inte boken och det kanske beror på att jag tillhör fel generation – eller också på att den är dåligt skriven. Detta är en bok som inte är läsvärd.

LARS-RIK HOLM

Frej Larsson

Frej Larsson. Foto Julia Lindemalm

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22