FEM DAGAR I PARIS

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-3, Recension

Av Danielle Steel
Five days in Paris 1995
Översatt av Barbro Tidholm
Wahlströms 1997

Först och främst; det här är ingen deckare/thriller utan en kärleksroman.

Peter Haskelt arbetar inom läkemedelsindustrin och hoppas att hans företag ganska snart ska kunna lansera ett nytt revolurionerande medel mot cancer, Vivotec. Han har kommit till Paris, där hans läkemedelsföretag har ett forskningscentra, för att få de sista forskningsresultaten. Han är tillfreds med livet och känner sig lycklig. Han tänker på sin underbara hustru därhemma i USA, sina tre härliga pojkar och sin älskade svärfar som stöttar honom till hundra procent. Allt detta ställs på huvudet när han i hissen på lyxhotellet, där han bor under Parisvistelsen, råkar titta djupt in i ögonen på den gåtfulla och skygga Olive, hustrun till en högt uppsatt politiker i USA.

Danielle Steel är en mycket driven författare och för historen framåt hela tiden. Men hon skriver på rutin och allt är så förutsägbart att när man vänder blad vet man redan vad som kommer att hända.

Ett långt utdraget pekoral, det är min uppfattning om den här boken.

HELEN STENBÄCK  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22