FARVÄL, ÄLSKADE HOLLY

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-4, Recension

av Kevin Wells
Goodbye, Dearest Holly 2005
Översatt av Kjell Waltman
Bra Böcker 2006

Tioårige Holly lämnar sina föräldrar och sin lillebror i augusti 2002 för att aldrig återvända. Hon är i sällskap med sin kompis Jessica. Försvinnandet orsakar intensiva spaningar och stora delar England och hoppas på ett lyckligt slut. Men efter knappt två veckor hittas barnens svårt brända kroppar döda i ett dike. Två dagar senare grips Ian Huntley och hans väninna Maxine Carr och anklagas för dubbelmordet.

Från försvinnandet och under rättegången mot paret, för Hollys pappa Kevin dagbok. Det blev hans sätt att hantera det obeskrivbara och fruktansvärda som drabbade honom och hans familj. Det av dessa anteckningar som nu blivit en bok och man märker mycket väl att det inte är någon driven penna bakom texten. Men han lyckas skildra kärleken mellan far och dotter och visar mitt i all tragik på den mänskliga styrkan att gå vidare efter en familjetragedi.

Det är en gripande skildring. Mellan läsningen och att jag skriver detta har det gått någon vecka. Det som jag kanske minns mest så här efteråt är när Kevin Wells skriver om de brev han fått. De flesta var deltagande och varma, men det kom också ett från en idiot som menade att de skulle vara glada över att dottern slapp dö som oskuld.

Faderns bok talar om att man ska föra sig med värdighet, något som den brevskrivare aldrig kommer att kunna förstå.

INGER STRANDBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22