FARSOT

Jan 10th, 2008 | By | Category: 2000-1, Recension

v Carl-Johan Brenner [psed]
Boströms 1999

Signalforskaren Johan Adler hamnar i en ny internationell konflikt i och med att Lockerbiekatastrofen skall få sin rättsliga epilog i Holland. Under rättegången sprängs tre flygplan – tydligen med kärnvapenliknande laddningar – i Atlanta, Tel Aviv och Stockholm.
Boken – som är en fristående fortsättning på förra årets Missilen – ställer några viktiga frågor: vad händer när kärnvapen hamnar hos terrorister och hur ställer sig militära makthavare till att den invanda hotbilden inte längre gäller?
Tyvärr är Brenner alltför teknikfixerad för att läsningen skall bli riktigt njutbar. Han berättar gärna om missilers funktion från lastning till avfyring, om hur det ser ut inne i olika flygmaskiner, om hur g-kraft påverkar människan och annat som säkert är nyttigt att veta om man har den läggningen. Hans personer är lättflyktiga och jag engageras inte värst av vad som händer med dem. Men… det var ju den allmänna uppfattningen om agenten Hamilton efter de första romanerna.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22