FARSARV

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Bo Lundgren
Ord & Visor Förlag 2006

Att vi i Sverige har ett rätt stort antal duktiga skribenter inom genren dekare/thrillers står sedan flera år fullt klart. Bo Lundgren är en av dem, även om han hittills endast kommit med två sådana.

Bo Lundgren har förmågan att bygga upp spänningen plus att han har en hållbar intrig.

Jag tycker han har lyckats alldeles utomordentligt väl med detta i sin andra bok, som handlar om sonen Per-Erik Fors, som äntligen efter över 30 års tystnad blir kallad till sin fars dödsbädd. Fadern delger honom förutsättningarna för hans och hans systers arv. Per-Erik baxnar när han får höra hur mycket det rör sig om och är nästan benägen att tacka nej eftersom han måste döda en storpamp i knarkarkretsar för att få arvet. Men som den smågangster han i grund och botten är kan han inte låta bli att anta denna utmaning, som kommer att ställa hårda krav på hans agerande.

Ganska snart kommer han underfund om att han sannerligen inte är ensam om att vilja överta arvet efter fadern. Det är inte enbart knarkhandlare som har intressen utan även vissa regeringar är mycket intresserade. Det rör sig inte enbart om diamanter som belöning utan den viktigaste delen i arvet är en ny sort drog, med mycket speciella egenskaper, som drar intressenter till sig.

Läsaren har en riktig bladvändare i sina händer.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22