FÅNGAD I LJUSET

Jan 11th, 2008 | By | Category: 2000-1, Recension

Av Robert Goddard
Caught in the Light 1998
Översatt av Barbro Ahlström
Norstedts 1999

Här är en av höstens mest intressanta romaner/deckare. Den handlar om nutid lika mycket som dåtid eftersom huvudpersonen Marian Esquard uppträder nu men också då.
Men är hon verklig eller tillhör hon drömmarnas värld?
Vad är det egentligen som sker och vad är det för händelser den andra huvudpersonen i skildringen blir indragen i när han plötsligt drabbas av den underbart vackra och sensuella Marian?
Det hela tar sin början när Ian Jarrett, som är frilansande fotograf med uppdrag i Wien, tar en bild på en kvinna i rött. De träffas och sedan följer händelserna i rask takt.
Men kvinnan är gift, vilket också Ian är. Efter fem dygn av häftigt älskande kommer de överens om att båda ska resa hem, ta ut skilsmässa och sedan träffas. Det är nu den verkliga historien tar sin början eftersom Marian trots sitt löfte inte dyker upp igen.
Under alla sina efterforskningar kommer Ian i kontakt med en psykolog, som även hon är på jakt efter en kvinnlig patient, Eris Moberly.
Eris tror sig ha levt ett tidigare liv under namnet Marian Esquard, som var en kvinnlig pionjär inom fotokonsten.
Detta är en mycket läsvärd bok med många oväntade bottnar.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22