FALLHÖJD

Sep 11th, 2009 | By | Category: 2005-4, Recension

Av Nick Hornby
A Long Way Down 2005
Översatt av Erik Andersson
Forum 2005

Fyra år efter att författarens En god människa kom ut är nu hans senaste tillgänglig. Boken inleds en nyårsafton när fyra personer som inte känner varandra samlas på taket till ett höghus i London i avsikt att begå självmord: Martin, en TV-stjärna på dekis som just avtjänat en fängelsestraff efter att ha haft sex med en minderårig. Maureen, som är – förtvivlad över sitt liv med en gravt handikappad son. Jess, dotter till en politiker som dövar sin ångest med sex och droger, samt JJ, en överårig  rockmusiker som inte kan smälta att karriären gick åt pipan redan innan den började.

I stället för hoppa bestämmer de sig för att tillbringa nyårsnatten och ytterligare 90 dagar tillsammans. Varför förstår man inte. De gillar inte varandra och har enbart livsledan gemensamt.

Dialogen är ofta rolig, det är ju en Hornbyroman. Beska utfall om några rockband lyfter lite, men människorna förblir platta. Det är bara Maureen som beskrivs med värme, men boken som helhet känns svag. Prat och prat som inte leder någon vart, utom möjligen till sängen för läsaren.

PEO LUND  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22