FÄLLAN I BRUNNSPARKEN

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2006-2, Recension

Av Staffan Bruun
Schildts förlag 2005

Staffan Brunns deckare brukar vara både roliga och läsvärda. Huvudperson i denna roman är den till personalchef nyligen utnämnde Antonio Sallinen, som är lyckligt gift med en mycket vacker hustru.

Nyutnämningen måste naturligtvis firas och det gör man tillsammans med sina kolleger. Olyckligtvis har någon bestämt att det ska ske på en bordell och den annars så sparsamme Antonio, vad gäller alkohol, sups redlöst berusad och lämnas tillsammans med en av flickorna på bordellen hemma hos hans chef, som är på semester en vecka. Antonio har nyckeln till hans lägenhet eftersom han åtagit sig att vattna chefens blommor.

Uppvaknandet blir allt annat än skönt. Bakfull och med en död kvinna i sängen förstår han ingenting. Scenariot är inte nytt, men Bruun har lyckats kombinera både humor och skräck i en deckare, där det visar sig att man inte alltid ska lita på varken vänner eller sin högste chef.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22