FÄLLAN

Dec 5th, 2012 | By | Category: 2012-12 dec, Recension

Omslag till FällanAv Unni Drougge
Massolit Förlag 2012
ISBN 9789187135019, inb, 320 sidor

Den tredje delen av Unni Drougges serie om den dekadenta skandaljournalisten Berit Hård är tveklöst den bästa. Kanske för att huvudpersonen nu börjar visa upp en och annan mänsklig sida. Hon kan till och med tänka sig ett stadigt förhållande och sträcker sig även så långt som till att umgås med barn!!!

Författaren sätter här fokus på skönhetsoperationsindustrin och på de otal nonsensbloggar som finns på nätet. Hon gör det med en frisk och frejdig humor. Jag får många skratt, en del av dem i vrångstrupen.

En känd modebloggerska får sitt ansikte förstört i en skönhetsoperation. Hon har just fött ett barn som i samma veva blir kidnappat. Även om Berit Hård har fått sparken dras hon in i jakten på förövarna. Jakten för henne så långt som till Thailand där hon hamnar på en ”skönhetsö”.

Berit är lika förtappad här som vi har lärt känna henne. Hon verkar omättlig på sex, alkohol och droger. Men när fan blir gammal blir hon religiös, sägs det. Hon börjar mjukna och gör saker som vilken Svensson som helst skulle kunna göra.

Beskrivningen av modebloggerskan är dråplig och man skrattar lätt åt hennes dumheter. Men även här visar Drougge att det kan finnas två sidor av myntet. När bloggerskan råkar ut för alla tråkigheter växer hon som människa och man känner verkligt stor sympati med henne.

Däremot gisslas skönhetsindustrin utan pardon. Drougge delar ut rejäla kängor, men som vanligt på ett skrattframkallande sätt. Att hon använder ett flertal kända personer i handlingen är fyndigt och gör boken mer levande.

Jag har redan börjat sakna Berit!!!

NISSE SCHERMAN

Unni Drougge

Unni Drougge. Foto Sören Andersson

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22