FALL I MÖRKA VATTEN

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

Av Lotta Landerholm
Alfabeta 2000

Det sägs att en deckare – kriminalroman som det oftast heter numera – ska innehålla ett brott, en utredning och en lösning, annars är det någonting annat.,

Här finns fragment av deckare. men jag skulle vilja påstå att det är en roman med ett tänkbart kriminellt inslag, och som berättelse har boken sina fördelar. Den är välskriven (som de flesta böcker av kvinnliga författare) och den har ett ärende.

Bland ett myller av personer finns förtidspensionerade åklagaren Karin Ardner som tillsammans med gamle vännen kriminalkommissarie Håkan Åström försöker luska lite i ett misstänkt drunkningsfall. Men fallet drunknar på sätt och vis i den digra rollistan.

Författarinnan är psykolog i Stockholm och faktum är att hennes sätt att skriva i viss mån påminner om Ulf Durlings, en kollega även i den branschen. Fast Landerholm är konsekvent mycket allvarligare i denna roman om ansvar och skuld.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22