FÅGEL BIX

Oct 20th, 2012 | By | Category: 2012-10 okt, Recension

Omslag till Fågel BixAv Lisa Rydberg
Kolik Förlag 2012
ISBN 9789186509187, 122 sidor

Marianne har gjort en fantastisk upptäckt som kommer förändra mänskligheten; ett ämne som dramatiskt förbättrar den levande kroppen. Men trots framgångarna vill inte styrelsen veta av den och forskningen avbryts, till hennes förtret. Dock blir hon erbjuden att fortsätta sin forskning på annat håll vilket leder till ära och berömmelse. Tills biverkningarna börjar manifestera sig.

Valet att göra ”serien” i form av kollage av tecknade bilder och fotografier förstärker bokens vilja att förmedla känslan av avstånd och galenskap. Det lyckas den bra med.

Och storyn i sig är inte så dum. Men man läser ut Fågel Bix på ynka 10 minuter och känner inte att man fått ut särskilt mycket av det. I alla fall inte jag. Den är visserligen inte bortkastad tid att läsa (det är trots allt tiden det tar att vänta på en buss vi pratar om), men jag skulle rekommendera er att låna den på biblioteket istället för att köpa den.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22