FADER: OKÄND

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-2, Recension

Av John F. Case
The Genesis Code, 1997
Översatt av Jan Malmsjö
Forum, 1997

Den har historien syndar mot den gamla deckarregeln, mörda inte barn. Om man inte är BRIS:are utan kan bortse från det är Fader: okänd utomordentligt bra och lyder de andra huvudteserna: Du ska lära dig något och Det ska vara spännande. Boken är skriven av pseudonymen John F. Case. Bakom vilken döljer sig en känd Washingtonjournalist som sysslar med uppsökande verksamhet i internationell miljö, enligt förlaget. Hjälten i boken gör ungefär detsamma.

Nu har jag inte berättat ett dugg om vad det handlar om. Fader: okänd är en internationell thriller (Stockholm är också med, med en hänvisning till Stenågatan som jag aldrig har beträtt och kanske ingen annan heller?) Brottet gäller små barn och de ondskefulla är djupt troende katoliker. Mer ska jag inte säga för att inte avslöja för mycket och minska läsarens nöje att följa denna högst spännande, välskrivna och originella historia. Jan Malmsjös översättning är bra.

JAN ERIC ARVASTSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22