FACE BLIND

Mar 15th, 2010 | By | Category: 2004-2, Recension

By Raymond Benson
Twenty First Century Publishers 2003

Ponera att Du träffar en person under en middag, en person Du inte tidigare har träffat. Ni skiljs åt men efter fem minuter träffar Du personen igen. Du känner inte igen personen, kan inte känna igen ansiktet på densamme. Inte heller nästa gång, samma kväll känner du igen ansiktet. Skulle inte det vara skrämmande?

Detta är precis vad huvudpersonen i denna annorlunda thriller av Raymond Benson, känd för flera böcker om James Bond (6 stycken) samt 3 James Bondthrillers baserade på filmmanusen till dessa, råkat ut för. Hon lider av en ytterst sällsynt defekt i hjärnan som gör att hon inte kan identifiera olika ansikten och lagra dem i hjärnans minne.

Denna skada uppkom i samband med ett brutalt överfall och våldtäktsförsök när hon var på väg hem från sitt arbete. Hon tror sig, med en polismans hjälp, kunna identifiera våldtäktsmannen, som nu sitter i fängelse. Men var det verkligen rätt man hon peka ut? Hon börjar tvivla.

En avlägsen kusin, som hon arbetar för, är en berömd författare, men har en skum affär ihop med sin älskarinna. De bägge reser bort tillsammans för att avsluta en affär och då få r Hannah, som huvudpersonen heter, bo i kusinens stora och lyxiga våning i Chicago Denna thriller har en ovanlig intrig men mynnar så småningom ut i en maffia-story med många våldsamma scener. Raymond Benson har tecknat Hannah på ett mycket trovärdigt sätt medan kusinen och hans älskarinna är mindre trovärdiga.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22